Fetiţa de 11 ani care face furori pe internet. A spus lumii întregi că preferă să moară decât să se mărite

Embed:

A spus lumii întregi că preferă să moară decât să se mărite şi a reuşit să atragă atenţia asupra unei probleme a societăţii din Yemen. Nada, o fetiţă de 11 ani, a făcut furori pe internet cu un filmuleţ în care a mărturisit că părinţii vor să o forţeze să se căsătorească. CNN a vorbit cu micuţa, care şi-a găsit refugiu temporar în casa unui unchi.

Privirea acestei fetiţe şi declaraţiile sale şocante au făcut înconjorul lumii. Nada şi-a acuzat părinţii că vor să o dea în căsătorie în schimbul banilor.

"Moartea este o variantă mai bună pentru mine", a spus Nada.

Ea a fugit de acasă, fiind ajutată de un unchi. Acum fata se află în capitala Yemenului, oraşul Sanaa. "Am fugit de căsătorie, am fugit de ignoranţă, am fugit ca să nu fiu vândută şi cumpărată", a relatat minora.

Nada a făcut videoclipul şi l-a postat pe internet cu ajutorul unui prieten. Ea a devenit vocea fetelor de vârsta ei din Yemen. Ministerul de Interne a stabilit un arbitru în acest caz, iar părinţii au declarat că fetiţa a inventat întreaga poveste.

Negocierile au fost arbitrate de una dintre actvistele pentru drepturile femeilor din Yemen. După zile de discuţii, părinţii au fost de acord să o lase pe Nada să se mute la o rudă din capitală şi să o dea la şcoală.

În satele din Yemen, mariajul la o vârstă fragedă este extrem de răspândit. Organizaţiile pentru drepturile omului spun că jumătate dintre fetele de aici sunt forţate să se mărite înainte să atingă vârsta majoratului. Activiştii şi unii politicieni au lansat un proiect de lege care să interzică această practică, dar documentul a fost blocat de legislatorii conservatori.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu