Fetele, mai interesate să facă armata decât băieţii. "Dacă ar exista unităţi militare pentru femei, aş merge cu plăcere"

Embed:

Îşi doresc să meargă la facultate, nu şi la armată. Au recunoscut-o mai mulţi absolvenţi de liceu, care au participat la jocuri militare, organizate de Ministerul Apărării pe poligonul de la Bulboaca. Impresionaţi de ceea ce au văzut, tinerii spun, totuşi, că nu şi-ar dori să li se întâmple în realitate.

Jocurile militar-sportive sunt organizate în fiecare an. Astfel, Ministerul Apărării vrea să-i familiarizeze pe viitorii recruţi cu regimul de cazarmă. La evenimentul din acest an au participat aproximativ 150 de elevi din toată ţara, inclusiv fete.

Participanţii s-au întrecut la trageri la ţintă şi la asamblarea şi dezasamblarea pistolului automat.

Iată ce au declarat aceştia:

"Mă sperie acest lucru. Este prea complicat pentru mine. Am citit în presă că un tânăr s-a spânzurat acolo, altul a fost împuşcat."

"Cred că nu voi merge la armată. Îmi voi face studiile la universitate. În schimb, voi face catedra militară."

"La universitate văd un alt viitor, mai bun, o profesie. Însă în armată, nu prea."

Paradoxal, dar fetele par să aibă mai multă dorinţă de a se înrola în armată.

"Acum sunt în clasa a XII-a, după aceasta vreau să fac academia militară. Îmi place foarte mult disciplina şi armata", a menţionat o elevă.

"Dacă ar exista unităţi militare pentru femei, aş merge cu plăcere. Vă spun sincer. Condiţiile sunt bune. Mâncarea este bună", a spus o altă tânără.

"Fără doar şi poate, armata nu este pentru toţi. Noi nici nu ne punem drept obiectiv ca 100% dintre tinerii care au vârsta de încorporare să fie în cadrul Armatei Naţionale", a declarat ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa.

În acest an, în Armata Naţională urmează să fie înrolaţi peste 1.200 de tineri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu