Fetele din grupul punk Pussy Riot aşteaptă verdictul. Riscă şapte ani de închisoare

Embed:

Verdictul în procesul grupului punk "Pussy Riot" urmează să fie pronunţat, astăzi, la Moscova. Cele trei fete riscă până la şapte ani de închisoare pentru că au interpretat, la începutul acestui an, o rugăciune anti-Putin în Catedrala "Hristos Mântuitorul" din capitala Rusiei. Anterior, presa internaţională a scris că în 35 de ţări vor fi organizate proteste de susţinere a tinerelor.

Maria Aliohina de 24 de ani, Nadejda Tolokonnikova, de 22 de ani şi Ekaterina Samuţevici de 30 de ani se află de mai bine de 5 luni în arest. Fetele sunt acuzate de huliganism. 

Publika.md aminteşte că, anterior, procurorul cazului a cerut instanţei câte trei ani de colonie pentru aceste tinere. La rândul său, apărarea a subliniat că procesul este unul politic, iar decizia finală va fi luată la Kremlin şi nu în sala de judecată. Ancheta judiciară a durat opt zile. Mărturii au depus, atât slujitorii bisericii şi enoriaşii, cât şi câţiva martori din partea apării şi acuzării. 

Inculpatele nu şi-au recunoscut vina, în schimb şi-au cerut scuze de la enoriaşi. Tinerele au precizat că nu au intenţionat să-i jignească pe credincioşi, şi că, de fapt, au manifestat împotriva sprijinului făţis, acordat de către biserica rusă lui Vladimir Putin în campania electorală.

Pussy Riot este o grupare feministă, cunoscută pentru protestele sub formă de reprezentaţii în locuri neautorizate. Tinerele au cântat în metrou, pe acoperişul troleibuzelor, în izolatorul poliţiei şi în Catedrala "Hristor Mântuitorul".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu