Feţe fericite şi bucurie în suflet! MINUNILE care s-au produs în trei sate din raionul Florești

Embed:

Copiii de la grădinița din satul Ștefănești, raionul Florești, au motive de bucurie. În curtea instituției a fost amenajat un teren de joacă.

După inaugurare, micuții au dat buzna la leagănele și toboganele noi.

"Era doar un balansor, tot timpul se certau copiii pe terenul de joacă, era acea roată unde se pot juca doar șase copii", a spus o mamă.

Iar copii din satul Prodăneștii Vechi care merg la gimnaziul din Ștefănești nu vor mai aştepta microbuzul şcolar în ploaie, întrucât a fost amenajată o stație.

"Acum va fi mult mai bine, înainte dacă ploua, ajungeam la școală uzi, cărțile ude. Acum ne va fi mult mai ușor", a explicat o elevă.

Totodată, 35 de familii din satul Băhrinești au fost ajutate să achite contribuția de 1.500 de lei pentru a fi conectate la apeduct.

Lilia Novosuțchii este mamă a trei copii. Femeia lucrează în calitate de paznic la grădinița din localitate, iar salariul de 600 de lei îi ajunge doar pentru mâncare.

"O parte din oameni au achitat, pentru că au avut de unde să plătească. Noi fiind cu o stare materială mai proastă nu avem de unde", a menţionat Lilia Novosuțchii.

Aportul financiar a fost adunat cu suportul deputatului democrat Eugen Nichiforciuc.

"Am făcut apel al toți care s-au aratat interesați să ajute aceste familii, am contribuit personal. Acum îmi pare bine că am reușit să adunăm acestă sumă pe care azi o vom da doamnei primar astfel încât contribuția pentru aceste familii să fie achitată", a declarat Eugen Nichiforciuc.

Proiectul în valoare de peste 60 de milioane de lei prevede construcția unui apeduct care va aproviziona cu apă potabilă 11 localități din raionul Florești. Banii au fost alocați din bugetul de stat și de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu