Festivalul Tineretului, sărbătorit astăzi la Chișinău. Ce program a fost pregătit pentru cei veniți la eveniment

Embed:

Tinerii moldoveni au demonstrat astăzi cum poţi să te distrezi şi, în acelaşi timp, să cauţi soluţii pentru a te promova şi câştiga un ban. La cea de-a treia ediţie a Festivalului Tineretuluui, adolescenţii au putut să-şi caute un loc de muncă şi să se implice în activităţi de voluntariat.

La eveniment au venit şi tineri din opt ţări. În cadrul unui program internaţional ei promovează implicarea elevilor şi studenţilor în proiecte sociale. Şi pentru că au adus cu ei mâncare tradiţională, ei au reuşit să adune mulţi tineri moldoveni în jurul corturilor.

"Eu sunt din Pakistan. Fiecare dintre noi îşi prezintă ţara. Am gătit două feluri de mâncare. Unul dintre ele, care este din pui, s-a terminat, pentru că tinerii au mâncat cu poftă".

"Suntem aici pentru a face prezentări, să discutăm cu tinerii din Moldova şi să-i ajutăm să înveţe mai bine limba engleză".

Coadă nu a fost numai la mesele cu bucate, ci şi la cele de la târgul ONG-urilor, dovadă că tinerii sunt tot mai interesaţi de activităţile de voluntariat. Ei s-au putut informa despre activitatea a peste 50 de organizaţii nonguvernamentale.

"Noi suntem motivate să venim la acest festival de faptul că vedem mai multe ONG-uri şi cu ce se ocupă ele. Astfel, ne informăm despre toate oportunităţile de voluntariat, despre proiectele în care ne putem implica", a afirmat organizatorul Festivalului Tineretului, Radu Mereniuc. 

"În general, tinerii care sunt activi şi fac ceva pentru ţară. Anume asta îmi place şi de fiecare dată, revin să văd ce mai fac ei nou".

În acest an, genericul Festivalului Tineretului este "Tinerii construiesc pacea".

"Noi am vrut să promovăm dialogul intercultural în Moldova, de aceea am invitat organizaţii şi instituţii care reprezintă diferite culturi. Aşteptăm să avem cel puţin trei mii de vizitatori şi avem peste o sută de participanţi".

Festivalul este susţinut de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi a fost organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului.

"În primul rând, ei pot găsi o comunicare cu semenii lor, lucru care, cred eu, este cel mai important. Şi mai important este că aceştia nu sunt pur şi simplu semenii lor, ci şi cei mai implicaţi şi cei mai buni cunoscători în materie de problemele tineretului", a spus ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.

Festivalul Tineretului este organizat al treilea an consecutiv.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu