Festivalul Summer Berry Fair: În doar câteva ore s-au vândut opt tone de pomușoare (FOTOREPORT)

Târgul pomușorelor a colorat duminică sectorul Ciocana, al Capitalei. 28 de producători au vândut în doar câteva ore opt tone de pomușoare. Vizitatorii au putut cumpăra mure, coacăză și zmeură. Atracția evenimentului a fost ioşta, un fruct obținut prin încrucișarea coacăzei cu agrișul. 

"Este deosebit prin mărimea lui. Este mai voluminoasă decât coacăza neagră şi la gust este dulce acrișor. Cine nu prea acru ţi cine nu iubeşte prea dulce îi prinde pe fiecare client, mai ales copii. Am venit cu o maşină plină şi nu ţinem cont deoarece merge foarte bine", a spus Corina Pleșca, producător de pomuşoare.

Un kilogram de ioştă a fost vândut cu 50 de lei. 

"Cunoaștem acest fruct din copilărie. Are o aromă perfectă, gustoasă şi vitaminoasă."

Elena Vetrici a venit la târg cu goji. Ea deţine o plantaţie ce se extinde pe o suprafaţă de şase hectare. Un kilogram costă 200 de lei.

"Fructele de goji în diferite stadii, fructe proaspete, fructe uscate, fructe în mere de albină, în sirop de zahăr şi chiar şi frunzele de goji care sunt preparate ceaiuri un puternic antioxidant", a zis Elena Vetrici, producător de pomuşoare.

Unii au venit la târg în speranța că vor găsi prețuri mai mici decât la piață. Doar că au plecat dezamăgiți. 

" -Mure şi pomuşoare de acestea.Mergem să vedem ce mai este.
-Cum sunt preţurile? 
-Cam mărişoare. La piaţă sunt mai ieftine."

Totuși, vizitatorii afirmă că târgurile sunt bune, în primul rând, pentru faptul că aici nu sunt intermediari, ceea ce le oferă ocazia să cunoască producătorii.

"Ele sunt necesare, deoarece sunt tematice şi atunci este cu mult mai uşor să te orintezi, de exemplu dacă ai nevoie de o cantitate mai mare de anumite pomușoare, fructe sau legume. Şi încerc să le vizitez mai des ca să cunosc producătorii, îmi place să cunosc cine produce mâncarea. "

Festivalul Summer Berry Fair este la a treia ediție. 

Lasă un comentariu