Festivalul Românilor de Pretutindeni. Zeci de ansambluri de dans şi muzică populară au readus la viaţa tradiţiile şi obiceiurile neamului

Embed:
Zeci de ansambluri de dans şi muzică populară de pe ambele maluri ale Prutului au readus la viaţa tradiţiile şi obiceiurile neamului în cea de-a doua zi a Festivalului Românilor de Pretutindeni. Aceştia au interpretat piese care ani la rând au încântat generaţii.

Unele colective artistice au venit la festival de la sute de kilometri, nu pentru a cânta sau dansa, ci pentru a se delecta cu frumoasele valori româneşti.

"Pentru a le păstra, pentru că vin nişte generaţii tinere care le uită nişte generaţii tinere care le uită şi noi cu tot dinadinsul vrem ca să fie păstrate acele obiceiuri şi datine ale poporului nostru".

"Promovăm atât tradiţiile naţionale, cât şi valorile naţionale şi îndemnăm toată lumea să vină la acest festival, pentru că este extraordinar"

Oaspeţii de peste Prut au apreciat bucatele tradiţionale moldoveneşti.

"- Plăcinta aceasta este delicioasă, cu brânză şi mărar. - Ce aţi mai reuşit să gustați? - Mititei am mâncat şi ei sunt foarte buni şi carne de porc".

"Am mâncat un peşte, este foarte bun şi un pic de plăcintă, foarte bună".

Vizitatorii au fost foarte emoţionaţi când au auzit piese care le-au răscolit sufletul.

"Eu cred că este unul dintre cele mai reprezentative festivaluri, pentru că aici, în spaţiul acesta enorm se regăsesc toate tradiţiile care sunt emblematice pentru cultura noastră şi continuă să ne unească".

"Este ceva ce îţi atinge sufletul, este ceva foarte interesant, mai ales că participă atât moldovenii basarabeni, cât şi ţara mamă, România".

"Este foarte bine. Lucruri interesante văd, pe care nu le-am văzut. Şi costume naţionale diferite, pe care nu le-am văzut niciodată, gustări".

Surpiza zilei a fost duetul Eugen Doga şi Fuego. Artiştii au interpretat împreună renumita piesă "Codrii Mei".

"Aripi ştiţi să daţi voi fiecărui dor."

Cu aplauze a fost întâmpinată şi Interpreta Irina Loghin.

Festivalul Românilor de Pretutindeni este la cea de a doua ediţiei.

Lasă un comentariu