Festivalul Românilor de Pretutindeni la Vatra. Sunt așteptați peste 15 mii de oameni

Embed:

Peste 15 mii de oameni sunt așteptați în acest weekend la Festivalul Românilor de Pretutindeni care se va desfășura la Complexul Etno-Cultural ”Vatra”.

Organizatorii promit un program special cu muzică, dansuri, dar și cele mai gustoase bucate tradiționale românești. Zona este aproape pregătită pentru mult așteptatul eveniment, iar muncitorii stabilesc ultimile detalii.

”Timp de două zile Complexul Etno-Cultural ”Vatra” se va transforma într-un tărâm de poveste, într-un tărâm românesc, unde vom avea o expoziție a zestrei neamului. O să fie o atmosferă nebună”, a spus GRIGORE SÂRBU, organizator.

Timp de două zile, vor evolua 150 de ansambluri folclorice din diferite colțuri ale țării. La fel, pe scenă vor urca în jur de 30 de artiști printre care: trupa ”Subcarpații”, Fuego, Irina Loghin, Plăieșii, Eugen Doga, surorile Osoianu și mulți alții.

Organizatorii spun că în a doua ediție a Festivalului Românilor de Pretutindeni vor să întreacă toate așteptările celor care îşi doresc să petreacă weekendul în sânul naturii.

”O să avem un show gastronomic, cu bătălia ciorbelor, unde o să pregătim ciorba rădăuțeană, îndrăgită de basarabeni și români, zeama moldovenească și borș ucrainean, care este pregătit de persoane din Cernăuți”, a spus GRIGORE SÂRBU, organizator.

De asemenea, pe teritoriu au fost amenajate mai multe zone, unde vizitatorii vor putea să-și facă ședințe foto, dar și să se odihnească.

”În față aveți un muzeu în aer liber, cu elemente foarte vechi. Sunt luate de la oameni de acasă. În general, pledez pentru un decor mai mult în stil rural, dar vreau să fac un pic de stilizare”, a spus LUMINIȚA CARABET, designer. 

La fel, a fost instalat și un grătar imens, unde se vor găti cele mai apetisante bucate.

”Bucatele din carne: sunt mici, cârnăciori, sunt și costițe. Toate acestea se gătesc în tot arealul românesc. Acesta este un grătar imens. Va fi numaidecât asamblat și la el vom găti”, a spus RADU HATMANU, bucătar.

Deschiderea oficială a Festivalului Românilor de Pretutindeni va avea loc sâmbătă, la ora 11:00. Prețul biletului este de 70 de lei pentru o zi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu