Festivalul "Mărţişor" aduce primăvara la Chişinău. Spectatorii au rămas entuziasmați, dar şi nostalgici

Embed:

Festivalul "Mărţişor" aduce la Chişinău primăvara pe ritmuri muzicale. Evenimentul a fost inaugurat aseară printr-un concert grandios, organizat la Palatul Naţional "Nicolae Sulac". Cea de-a 51-a ediţie va aduna pe scenele din ţară artişti cu renume din Moldova, dar şi din străinătate.

În cadrul concertului de deschidere a festivalului, pe scenă au urcat interpreţi cunoscuţi din Moldova, precum Zinaida Julea, Adrian Ursu, Nelly Ciobanu, trupa Akord, dar și solistul Teatrului Bolșoi din Moscova Andrei Jilihovschi.

În timpul evenimentului, a fost omagiat și maestrul Eugen Doga, care a împlinit ieri 80 de ani.

În sală a fost şi ministrul Culturii, Monica Babuc:

"Așa cum primăvara în luptă cu orice iarnă, cât de grea și lungă n-ar fi, vine victorioasă și ne împarte dragoste, așa și noi vom trece de toate intemperiile și greutățile".

Spectatorii au plecat entuziasmaţi, dar şi nostalgici de la concert.

"Mi-a trezit emoții foarte mari piesa lui Dolgan, interpretată de Noroc, Primăvara. O țin minte din copilărie și ne așteptăm la un concert frumos, un spectacol care tot în cadrul Mărțișorului o să-l aibă norocul".

"Vrem de fiecare dată, în fiecare an să se întâmple așa lucruri frumoase".

"Mărțișorul este o tradiție națională și nu a fost niciun an ca Festivalul "Mărțișor" să nu fie pe placul cuiva. Aceasta este cultura noastră".

Astăzi, în cadrul festivalul internațional "Mărțișor", pe scena Palatului Național "Nicolae Sulac" va urca orchestra "Virtuozii Moscovei", iar la Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici" va avea loc un concert simfonic cu tenori din Italia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu