Festivalul Maria Bieşu: La eveniment vor participa solişti din 10 ţări

Embed:
Nume sonore pe plan mondial vor evolua la Chişinău în cadrul unei noi ediţii a Festivalului Internaţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu". La evenimentul care se va desfăşura în perioada 7-16 septembrie vor veni solişti din 10 ţări.

"Sper să fie un festival de anvergură. Avem solişti invitaţi,care corespund,din punctul meu de vedere nivelului acestui festival, şi pentru public foarte bine dacă ar veni la orice spectacol", a spus directorul artistic şi dirijor în cadrul Tetrul de Operă şi Balet "Maria Bieşu", Nicolae Dobotaru. 

Mai mulţi artişti au ajuns zilele trecute în Moldova şi au făcut primele repetiţii pe scena de la Chişinău.

"Sunt foarte fericită că voi participa la acest eveniment. În orchestră activează profesionişti, iar organizarea este la cel mai înalt nivel", a spus  solista, Vietnam, Tso Haining. 

"Facem cunoştinţă cu o mulţime de oameni talentaţi. E foarte plăcut că ei vizitează ţara noastră".

În debutul festivalului, va fi pusă în scenă celebra operă „Macbeth” de Giuseppe Verdi. Solistul din Bulgaria Veantseslav Anastasov va interpreta rolul principal.

"Ştiu că Moldova are voci foarte bune. Dacă aveţi aşa interpeţi puternici, cred că şi publicul este unul pe măsură", a spus solistul din Bulgaria, Veantseslav Anastasov.

Timp de nouă zile, oaspeţii vor putea viziona opt reprezentaţii – patru opere, trei spectacole de balet şi concertul de gală, la care vor participa instrumentişti din mai multe ţări. La cea de-a 26-a ediţie a festivalului vor lua parte legendarul tenor Juan Diego Florez, dar şi cunoscută soprană de la noi Valentia Naforniţă.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu