Festivalul "Maria Bieşu", ediţia 2017 va aduna în acest an cele mai cunoscute nume ale operei naţionale şi internaţionale

Embed:

Pregătirea pentru festivalul Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” care adună cele mai cunoscute nume ale operei, sunt în toi. Artiştii repetă ultimele partituri şi spun că vor oferi publicului spectacole demne de marele scene de la Viena. 

Surpriza festivalului este Andrei Jilihovschi, moldoveanul care a ajuns solist la Teatrul Bolşoi din Moscova. El a urcat ultima dată pe această scenă doi ani în urmă. Acum emoţiile sunt şi mai mari, pentru că interpretează un rol de suflet.

"Evgheni Oneghin este prima opera pe care am cântat-o în geleral, pe scenă. Eram anul patru sau trei, nu mai ţin minte. în conservator, în Sankt- Petersburg şi asta a fost prima opera pe care am cântat-o fiind student. De asta, mă leagă ceva foarte interesant faţă de această opera", a spus solistul Teatrului Bolşoi din Moscova, Andrei Jîlihovschi.

Cel care dirijează de şase ani acest festival este Andriy Yurkevych prim dirijor la Teatrul Naţional de Operă şi Balet. El este mândru că adună artişti moldoveni care au devenit celebri.

"Acest festival este jubiliar 25 de ani a festivalului, unicul festival de operă din Moldova. Aici vin mulţi oaspeţi, cântăreţi renumiţi, regizori, dirijori. V-a deschide festivalul opera „Madame Butterfly” în rolul principal Irina Losi, studenta noastra, care a lucrat şi în opera Vieneză", susţine prim dirijorul Teatrului Naţional de Operă şi Balet, Andriy Yurkevych.

În acest an pe scena Teatrul Naţional de Operă şi Balet se vor juca cinci opere şi două spectacole de balet. Festivalul se v-a încheia cu un concert de gală.

" Spectacolul Macbet e o cireaşă de pe tort. E o premieră care a fost mult aşteptată. Şi nu este montat în orice ţară, în orice teatru din lume. Poate să se mândrească cu aşa premieră unde particip şi eu. " a spus solista Teatrului Naţional de Operă şi Balet, Rodica Picireanu.

Biletele la festivalul Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” variază între 50 şi 250 de lei. Dar grăbiţi-vă pentru că numărul biletelor sunt limitate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu