Festivalul Internaţional "Maria Bieşu" atrage tot mai mulţi iubitori de artă şi frumos (VIDEO)

Embed:

Sute de iubitori de artă şi frumos au venit astăzi la Teatrul de Operă şi Balet la deschiderea celei de-a 22-a ediţii a Festivalului Internaţional "Maria Bieşu". Marele eveniment muzical a început cu opera "Traviata".

Cei prezenţi la festival şi-au amintit cu admiraţie despre cea mai bună "Cio Cio San" şi spectacolele în care a jucat.

"Am ales ''Traviata'' deoarece am citit programul şi mi se pare destul de interesant. Posibil după ziua de astăzi vom veni deja şi la ''Lacul lebedelor''. Cultura este bună pentru toţi", a spus o femeie.

"Maria Bieşu a fost un om foarte apropiat pentru mine. Noi am comunicat mulţi ani, eu am scris despre ea. Am lucrat împreună la Uniunea Muzicienilor", a mai spus o doamnă.

Mulţi interpreţi au spus că festivalul este un omagiu adus Mariei Bieşu, care a fost gazda evenimentului ani la rând.

"Toată viaţa am cântat alături de marea noastră Maria Bieşu şi în ţară şi peste hotare. Acest festival îmi este foarte scump. În primul rând ne aducem aminte de Maria, pentru că acest nume nu trebuie să fie uitat", a opinat tenorul Mihai Munteanu.

Potrivit ministrului Culturii, Monica Babuc, faptul că Festivalul "Maria Bieşu" a ajuns la cea de-a 22 ediţie demonstrează că interesul pentru arta muzicală este unul sporit.

"În general văd o tendinţă extraordinară de creştere a interesului pentru acest gen minunat al artei muzicale care este opera şi baletul. Astăzi la a 22-a ediţie a festivalului ''Maria Bieşu'' vedem oameni dornici să vină la spectacolul de inaugurare", a declarat ministrul Culturii, Monica Babuc.

Festivalul Internaţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu" se desfăşoară în perioada 5 - 14 septembrie. Costul unui bilet variază între 100 şi 200 de lei.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu