Festivalul Internaţional de Operă şi Balet ''Maria Bieşu'', ediția a XXV-a, a fost inaugurat

Embed:

Iubitorii de operă și balet au un mare motiv de bucurie. Cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu" a debutat aseară, la Chişinău, cu spectacolul "Madame Butterfly". Sala teatrului a devenit neîncăpătoare, iar talentul artiştilor a fost răsplătit de public cu ropote de aplauze.

Timp de aproape trei ore, împătimiţii de artă şi cultură au stat cu sufletul la gură și au urmărit spectacolul care i-a adus renume mondial marei artiste Maria Bieșu.
Munca şi dăruirea artiştilor locali, dar și de peste hotare a impresionat publicul.

"Pentru prima dată am vizionat acest spectacol, dar mi-a fost destul de clar. Regret că am venit fără flori. Parcă am fost în Japonia."

"Mi-a plăcut foarte mult pentru că eu sunt cântăreață de 40 de ani. Spectacolul a fost foarte bun."

Totuşi, adevărata "Cio Cio San" care a dus faima ţării noastre în lume, nu va dispare din amintirea oamenilor.

"Era o interpretă nemaipomenită. Asemenea voce nu mai are nimeni. Maria Bieșu a fost deosebită",a spus tenorul Mihai Munteanu.

"Sărbătoarea este foarte binevenită. Eu când doamna Maria a plecat dintre noi, eu la capul ei am promis că cât eu o să trăiesc acest festival o să trăiască."

Un omagiu marei cântăreţei de operă a venit să-i aducă şi ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

"În acest an se fac 25 de ani de când primadona scenei lirice din Republica Moldova, cântăreața noastră de aur, Maria Bieșu a inaugurat acest festival al vedetelor de teatru, operă și balet și a ghidat 19 ediții ale acestui festival", a spus ministrul Educației, Culturii și Cercetării, MoniCA Babuc.

Deja de mai mulţi ani, festivalul este susținut de Fundația lui Vlad Plahotniuc, "Edelweiss".

"Fundația lui Vlad Plahotniuc, "Edelweiss" ani la rând susține desfășurarea acestui festival de care suntem legați sufletește. Considerăm că este absolut necesar de a susține și de a încuraja valorile culturale și artiștii țării noastre", a spus directorul executiv al Fundaţiei, Lidia Cocoș.

Festivalul Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” va dura până în data de 17 septembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu