Festivalul Internațional de Film de la Moscova, devansat din cauza Campionatului Mondial de Fotbal

Cea de-a 40 ediție a Festivalului Internațional de Film de la Moscova va avea loc în luna aprilie, și nu în iunie așa cum fusese programat inițial, pentru a nu fi în aceeași perioadă cu Campionatul Mondial de Fotbal 2018, a precizat marți directorul evenimentului, scrie agerpres.ro.

Ediția din 2018 a festivalului va avea loc în perioada 19-26 aprilie, potrivit directorului evenimentului, cineastul Nikita Mihalkov, citat de agenția de presă TASS.

''Este imposibil să organizăm festivalul pe perioada campionatului. Pentru spectatori ar însemna să se împartă între cele două evenimente, iar pentru noi să ne întrebăm mereu ce film să proiectăm atunci când va fi un meci între două echipe populare'', a explicat acesta când a fost pusă în discuție problema devansării festivalului.

Organizat în fiecare an începând cu 1959, Festivalul Internațional de Film de la Moscova conține o secțiune competițională dominată, de cele mai multe ori, de pelicule din Europa de Est, precum și o importantă selecție de lungmetraje, documentare și scurtmetraje din Rusia și din străinătate.

Realizat cu sprijinul Federației Internaționale a Asociațiilor Producătorilor de Film (FIAPF), festivalul a avut, vara trecută, aproximativ 80.000 de spectatori.

Campionatul Mondial de Fotbal, care se va desfășura în perioada 14 iunie-15 iulie, în principal în Moscova și Sankt Petersburg (nord-vest), va da peste cap viața cotidiană a rușilor.

Vineri, Uniunea studenților ruși a protestat împotriva intenției autorităților de a scurta anul universitar în orașele care găzduiesc campionatul pentru a permite forțelor de poliție să fie cazate în căminele studențești.

Primarul Kaliningradului, unul dintre orașele-gazdă, le-a cerut, în octombrie, locuitorilor să părăsească orașul pe perioada desfășurării campionatului și să ''nu lovească'' suporterii străini.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu