Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary debutează cu o ceremonie de premiere a actriţei Julianne Moore

Cea de-a 54-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary debutează vineri cu o gală în cadrul căreia actriţa americană Julianne Moore va fi recompensată cu un Glob de Cristal onorific, care îi va fi înmânat pentru contribuţia sa extraordinară la dezvoltarea cinematografiei mondiale,scrie agerpres.ro.

Julianne Moore, în vârstă de 58 de ani, care va veni la Karlovy Vary însoţită de soţul ei, scenaristul şi regizorul Bart Freundlich, a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă cu rolul principal din filmul "Still Alice" (2014), în regia lui Richard Glatzer şi Wash Westmoreland.

La gala de închidere a festivalului ceh, ce va avea loc pe 6 iulie, va fi recompensată cu un Glob de Cristal pentru întreaga carieră şi actriţa americană Patricia Clarkson, în vârstă de 59 de ani, care a debutat pe ecrane în 1987 în filmul "The Untouchables", regizat de Brian de Palma.

Festivalul de la Karlovy Vary, considerat unul dintre cele mai prestigioase evenimente de profil organizate în lume, se desfăşoară în staţiunea balneară cu acelaşi nume între 28 iunie şi 6 iulie, scrie presa din România.

Pentru marele premiu atribuit în Secţiunea Principală de lungmetraje vor concura 12 filme, printre care "La virgen de agosto" al regizorului şi scenaristului spaniol Jonás Trueba, dar şi "El hombre del futuro", regizat de chilianul Felipe Ríos.

Lasă un comentariu