FESTIVALUL DE MUZICĂ "MĂRŢIŞOR": Orchestra din China a rupt ropote de aplauze

Embed:

De o jumătate de secol, la Chişinău, primăvara vine pe ritmuri muzicale. Tradiţional, în data de 1 martie, este inaugurat Festivalul Internaţional "Mărţişor", care adună artişti de renume atât din ţara noastră, cât şi din străinătate. Spectacolul de deschidere a avut loc aseară pe scena Palatului Naţional "Nicolae Sulac". 

Supriza serii a fost Orchestra din China, care a interpretat o melodie de suflet pentru poporul nostru, "Trandafir de la Moldova".

Duetul baritonului Azamat Jeltîrguzov din Kazahstan cu interpreta Natalia Gavrilan, care cu vocea ei ne-a dus faima în diferite colţuri ale lumii, a rupt ropote de aplauze.

La ediţia jubiliară nu putea lipsi cel care a evoluat pe scenă ani la rând împreună cu Maria Bieşu. Maestrul Mihai Munteanu a cântat alături de Ana Cernicova, cea care ne-a reprezentat ţara la unul dintre cele mai prestigioase concursuri de operă din lume "Francisco Viñas".

Nu au lipsit nici muzica populară. Ansamblul de cântece şi dansuri populare "Fluieraş" a încins atmosfera.

Spectatorii au rămas încântaţi de evoluţia interpreţilor: 

"Văd pe scenă cei mai mari artişti, cele mai mari Orchestre, cele mai super dansuri şi cântece."

"M-a impresionat Orchestra din China care au prezenatt melodii populare moldoveneşti, extraordinar."

Până în data de 11 martie, în cadrul Festivalului "Mărţişor 2016", vor avea loc mai multe concerte în diferite regiuni ale ţării. La Chişinău, spectacolele vor fi la Palatul Naţional "Nicolae Sulac", Filarmonica Naţională "Serghei Lunchevici" şi Sala cu Orgă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu