Festivalul de la Cannes în cifre. Oamenii de cinema urmează să vizioneze 1 700 de filme

Embed:

Zeci de mii de specialişti în cinematografie, mii de jurnalişti şi sute de filme proiectate. Ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes este una a exceselor, afirmă editorii de la France Press. Agenţia a publicat o listă de cifre care caracterizează evenimentul. 

La cel mai important festival de film din lume se reunesc aproximativ 12 mii de specialişti în cinematografie. Acesta va fi reflectat în presa din întreaga lume de 4 580 de jurnalişti, care au fost acreditaţi la eveniment.

Timp de 12 zile, vor fi vizionate aproximativ 1700 de filme, dintre care 18 sunt în competiţia oficială pentru trofeul Palme d'Or, iar 20 au fost înscrise în secţiunea dedicată tinerelor talente Un Certain Regard. Covorul roşu, întins pe cele 24 de trepte de la intrarea în Palais de Festival, are o lungime de 60 metri.

Trofeul reprezintă o frunză de palmier din aur de 18 carate plasată pe un cristal creat de casa de bijuterii Chopard. Festivalul de la Film de la Cannes a ajuns anul acesta la cea de-a 67-a ediţie. De-a lungul istoriei, evenimentul şi-a întrerupt consecutivitatea doar de patru ori, în 1939, 1948, 1950 şi 1968.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu