Festivalul de Film de la Cannes şi-a deschis uşile, iar pe covorul roşu au păşit nume celebre din cinematografia internaţională

Embed:

A început a 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, iar pe covorul roşu au păşit nume celebre din cinematografia internaţională. Printre vedetele prezente la eveniment sunt celebrul regizor american Steven Spielberg, care este şi preşedintele juriului, dar şi alţi artişti de renume, precum Leonardo Di Caprio, Nicole Kidman şi Christophe Waltz.

La deschiderea Festivalul de la Cannes a fost proiectat multaşteptatul film "Marele Gatsby", care îl are în rolul principal pe Leonardo din Caprio. În acest an, juriul este prezidat de către celebrul Steven Spielberg. Cineastul va fi asistat de alţi mari artişti, precum regizorul Ang Lee, dar şi actorii Nicole Kidman şi Christophe Waltz. În grupul select a fost inclus şi regizorul român Cristian Mungiu, premiat cu Palm d'Or în 2007.

În total, în competiţia oficială s-au înscris 19 pelicule. Regizorul Steven Soderbergh revine la Cannes după 25 de ani de când a câştigat mult-râvnitul trofeu pentru filmul său de debut. Sunt voci care spun că cineastul ar vrea să îşi încheie cariera cu pelicula "Behind the Candelabra", favorită în concurs. Un alt nume sonor este şi Roman Polanski, care îşi încearcă şansele cu producţia "Venus in Fur".

Evenimentul este unul special şi pentru Moldova. Pentru prima dată, ţara noastră este pe Croazetă cu un scurtmetraj al regizorului Igor Cobileanski. Filmul prezintă drama unei familii din Republica Moldova şi va fi difuzat pe 19 mai.

Festivalul, cu un buget de aproximativ 20 de milioane de euro, va fi urmărit pas cu pas de 4.800 de jurnalişti acreditaţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu