Festivalul ciorbei de peşte a fost organizat în satul Slobozia Duşca. Pescarii s-au întrecut în preparea acestui deliciu

Embed:

Festivalul ciorbei de peşte a fost organizat în satul Slobozia Duşca din raionul Criuleni. Pescarii s-au întrecut în preparea acestui deliciu, iar cei mai buni s-au ales cu premii.

Printrei participanţi a fost Oleg Calinchin din Criuleni, care a preparat o ciorbă regală.

"Am făcut o ciorbă din fazan, după care am adăugat peştele, condimente şi verdeaţă. Această este ciorbă regală."

Ştefan Calancea i-a uimit pe cei prezenţi cu o ciorbă făcută după o reţetă proprie.

"Se pune apa la fiert, cu mirodenii, piper negru, frunze de dafin. Punem morcovul, ceapa la fiert 10-15 minute. În timpul acesta fierbem o parte din peşte, îl scoatem, se adauga a doua parte."

În juriu a fost şi interpretul Iurie Sadovnic, care are carnet de vânător.

"Am găsit o zeamă extraordinară. Bravo, foarte bine."

În cadrul evenimentului, gurmanzii s-au întrecut la mâncat colțunași cu pește, iar cel mai rapid a fost Simion Zolotcov.

"Concursul e bun, la mâncat, e foarte uşor, mai greu e să prepari decât a mânca.""

Premiul mare, titlul de rege al pescarilor,i-a revenit lui Ion Buzilă din satul Bălăbăneşti, raionul Criuleni.

"A fost zeama de peşte a fost gustoasă, mămăliga de aur a fost pregătită la fel şi totodată am avut un stand cu fotografiile pescarilor."

Evenimentul "Vernisajul ciorbei pescăreşti " a fost la prima ediţie.

loading...

Lasă un comentariu