Festivalul Berii, la final: Oaspeţii au băut 7 milioane de litri şi au mâncat 116 viţei

Embed:

7 milioane de litri de bere şi 116 viţei. Atât au mâncat şi au băut oaspeţii celui mai mare festival din lume, dedicat berii, Oktoberfest care a ajuns la final. După ce timp de două săptămâni, în capitala bavareză Munchen au curs râuri de bere, evenimentul s-a încheiat cu tradiţionalul salut de focuri de armă. Cu această ocazie, organizatorii au făcut şi un bilanţ al profitului. 

Festivalul Oktoberfest s-a încheiat exact aşa cum a început: cu zeci de mii de vizitatori cântând şi dansând la mesele încărcate cu halbe de bere. Organizatorii se declară mai mult decât mulţumiţi de profiturile obţinute în acest an. 

"Am avut 6,4 milioane de vizitatori care au contribuit la profituri generoase. Ei au fost flămânzi şi însetaţi, aşa că toţi comercianţii sunt mulţumiţi", susţine Dieter Reiter, organizatorul festivalului "Oktoberfest".

Cu toate acestea, petrecerea din acest an a atras cu jumătate de milion de vizitatori mai puţin decât în 2011. Totodată, datele arată că anul trecut după Festival au fost găsite 520 de portofele, 390 de telefoane mobile şi 80 de bijuterii şi ceasuri.

Cei care au ratat distracţia din acest an, pot participa anul viitor la cea de-a 180 ediţie a festivalului "Oktoberfest".

Evenimentul se va deschide pe 21 septembrie şi va dura până pe 6 octombrie. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu