Festivalul Anii tinereţii mele a ajuns la Străşeni. La eveniment au participat oameni din cinci raioane

Embed:
Bătrâneţea nu este o haină grea. Au demonstrat-o zeci de vârstnici, care au participat, la festivalul Anii Tinereţii Mele, desfăşurat la Străşeni. Artiştii au spus că, după ce au muncit o viaţa întreagă, acum au timp pentru cântecele şi dansurile moştenite de la străbuni.

Ion Stratan din statul Răciula, Călăraşi are 80 de ani şi este fost profesor de istorie şi sociologie, iar de mai bine de 27 ani activează în ansamblul folcloric "Renaşterea".

"Plăcerea e scopul veţii şi cântând şi dansând, noi trăim pe scenă. Cântece populare le dăm cum s-ar spune conţinut că ele aşa par ca nişte cuvinte goale da noi prin activitatea noastră noi umplem cuvintele astea de conţinut frumos, conţinut virtuos", a spus membru al ansamblului "Renaşterea", Ion Stratan.

De mai bine de 16 ani, Olga Şpatacovschi este conducător artistic a două ansambluri folclorice din satul Răciula. Femeia spune că prin activitatea sa reuşeste să păstreze tradiţiile strămoşeşti.

"Ceea ce facem, facem cu multă plăcere, cu multă dragoste şi practic în raionul Călăraşi, toate festivităţile care se organizează, practic nu sunt fără noi", a spus conducătorul artistic, Olga Șpatacovschi.

Printre colectivele prezente la eveniment a fost şi ansamblul "La vatra Doinelor" din satul Grozeşti, Nisporeni, care activează de peste 40 de ani.

"Noi avem parte de o valoare artistică foarte înaltă şi iată astăzi este demonstrată pe scena casei de cultură din raionul Străşeni", a spus preşedintele raionului Străşeni, Mihai Popa.

"Este foarte plăcut să vezi cum oamenii în etate depun efort, participă la aceste evenimente şi promovează cultura Republicii Moldova", a spus deputatul PDM, Aliona Babiuc.

Ideea festivalului "Anii Tinereţii Mele" aparţine membrilor Organizaţiei persoanelor în etate a PDM.

"Scopul acestui festival care a fost lansat în septembire la Leova, de a scoate din anonimat tradiţiile, obiceiurile toţi îs oameni frumoşi şi mă bucur că îi avem prezenţi", a spus preşedintele Organizaţiei "Tezaurul Naţiunii", Nina Țurcan.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu