Festival impresionant al sculpturilor din gheaţă şi zăpadă în Siberia (VIDEO)

Embed:

O expoziţie cu sculpturi impresionante din gheaţă şi zăpadă din Siberia i-a scos pe oameni din casă. Competiţia "Magia gheţii din Siberia" s-a desfăşurată în oraşul Krasnoiarsk, pe malul râului Enisei. La eveniment au participat 25 de echipe din Rusia, China, Japonia, SUA şi Letonia, care s-au întrecut în a realiza cea mai spectaculoasă creaţie.

Organizatorii competiţiei au adus în oraşul Krasnoiarsk 240 de metri cubi de zăpadă artificială şi 875 de metri cubi de gheaţă, care au fost folosiţi pentru realizarea operelor de artă. Artiştii au avut voie să folosească doar apă, zăpadă şi gheaţă pentru realizarea sculpturilor sale, iar coloranţii au fost strict interzişi. Evenimentul a adunat sute de oameni.

"Mi-a plăcut cel mai mult cum arată fluturele. Nu am înţeles cum a fost tăiat."

"Aceasta este cea de-a doua sculptură pe care o realizez. Prima am făcut-o la un festival din statul Alaska. Acum doar rezultatele juriului îmi vor arăta dacă am fost mai bun."

Câştigătoarea concursului la categoria sculpturilor de gheaţă a fost desemnată echipa din China, în timp ce o echipă din oraşul rusesc Perm a luat premiul pentru opera de artă făcută din zăpadă.

Festivalul sculpturilor în gheaţă şi zăpadă este organizat anual, în oraşul Krasnoiarsk.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu