Festival de muzică, ANULAT din cauza vremii. 80 de persoane au fost rănite în urma unor fulgere

Autoritățile locale din orașul Mending, vestul landului Rhineland-Palatinate, au hotărât să anuleze festivalul de muzică care se desfășura în zonă după ce mai mult de 80 de persoane au fost rănite în urma unor fulgere, au anunțat duminică organizatorii festivalului, relatează Agerpres.ro.

Fanii au fost trimiși acasă de autoritățile din Mending care au retras astfel permisul de acces la festivalul ''Rock am Ring'' în urma emiterii unei prognoze meteo care avertizează asupra producerii mai multor furtuni în zona respectivă în perioada imediat următoare, potrivit unei purtătoare de cuvânt a autorităților locale, citată de DPA.

Festivalul, care a atras în zonă peste 90.000 de vizitatori, fusese reluat pentru câteva ore sâmbătă seară când pe scenă a urcat trupa rock din California ''Red Hot Chili Peppers''.

În Bavaria, patru persoane au fost rănite după ce fulgerele au lovit locuințele acestora. Ploile torențiale și furtunile severe din nordul landului Bavariei au determinat declararea duminică a stării de urgență în districtul Weilheim-Schongau, pe fondul eforturilor autorităților de a face față inundațiilor în comunitățile din zonă.

Serviciile de urgență au indicat că au fost primite apeluri de ajutor aproape în fiecare minut pe parcursul nopții. În vestul orașului Bonn autoritățile au constituit o echipă pentru situații de criză după ce precipitațiile puternice au făcut ca râurile să iasă din albiile lor inundând mai multe subsoluri de locuințe și parțial străzile din oraș. Recentele inundații din sudul Germaniei s-au soldat cu șapte victime și au cauzat distrugeri materiale de sute de milioane de euro, scrie DPA.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu