Festival de colinde pascale la biserica "Sfântul Dumitru" din Capitală

Embed:

Festival de colinde pascale la biserica "Sfântul Dumitru" din Capitală. Mai multe colective folclorice din toată ţara şi-au dat întâlnire în curtea lăcaşului, care s-a transformat într-o adevărată scenă. Vizitatorii au rămas încântaţi de colindele care au răsunat.

"Şi colindele şi vocile şi costumaţia şi atmosfera, toate superbe. E f oarte frumos, e o plăcere sufletească nemaipomenită."

Ansamblurile s-au pregătit ca la un concert adevărat.

"Suntem îmbrăcate în portul naţional moldovenesc alcătuit din ie, catrinţa, brâul şi avem şi broboada în cap."

" - De ce vă place să cântaţi aceste piese?

- Pentru că ne aduce aminte de Dumnezeu, de pacea, liniştea sufletească."

"E foarte important, asta este istoria noastră, tradiţiile lăsate de părinţi, de părinţii părinşilor şi tot aşa. "

Conducătorii ansamblurilor, care au crescut generaţii întregi de talente, spun că nu este uşor să-i înveţe pe tineri.

" E foarte greu pentru că internetul, televiziune îi cucereşte pe diferite canale. Cu cât greu noi cei ce conducem colectivele îi facem să trezim în ei sentimentul de dragoste şi a credinţei", a spus Vladimir Petrachi, conducător ansamblul folcloric al Liceului Grigore Vieru.

Cei mai buni au fost premiaţi cu bani şi diplome.

"Trebuie să motivăm aceste colective să participe la aceste festivaluri, aşa gen de festivaluri. Atunci când asculţi aceste piese faci să mergi în altă lume. Uiţi de problemele actuale. La baza acestui festival a stat maestrul Nicolae Gribincea", a spus Oleg Raţoi, pretor Pretura Botanica.

"Cât mai cântă poporul nostru, mai ales pe Hristos, noi mai trăim. Este o transpunere de fapt a sfintei scripturi după înţelesul sau mai bine spus după bucuria fiecăruia", a spus Pavel Boşevschi, preot Biserica Sfântul Dumitru din Capitală.

Evenimentul a fost organizat de Pretura sectorului Botanica în colaborare cu Direcţia Generală, Educaţie, Tineret şi Sport.

Pe aceeaşi temă