Fernando Torres a fost desemnat golgheterul Campionatului European

Embed:

Atacantul spaniol Fernando Torres a fost desemnat golgheterul Euro-2012, cu trei goluri şi o pasă decisivă. Anunţul a fost făcut de UEFA a doua zi după triumful Spaniei în faţa Italiei la Kiev. La Euro-2012 şase jucători au marcat câte trei goluri, iar Torres a fost desemnat golgheter după criteriile suplimentare. Cel mai bun jucător al turneului a fost ales Andres Iniesta!

Fernando Torres, atacantul naţionalei Spaniei, este golgheterul turneului final din Polonia şi Ucraina, cu 3 reuşite.

Fotbalistul iberic a înscris acelaşi număr de goluri ca şi Mario Gomez, Alan Dzagoev, Mario Mandzukic, Cristiano Ronaldo sau Mario Balotelli, astfel că organizatorii au fost nevoiţi să folosească alte criterii de departajare.

Primul dintre acestea a fost cel al paselor decisive. Dintre marcatori au rămas doar Torres şi Gomez, ambii cu câte una. După aceasta s-a trecut la capitolul minutelor jucate la turneul final, acolo unde Torres, rezervă în naţionala Spaniei a ieşit câştigător.

Nu este pentru prima dată când câştigătoarea titlului continental are cel mai bun marcator al turneului. În 2008, David Villa a devenit golgheter cu patru goluri. Michel Platini a condus Franţa spre câştigarea primului titlu european în 1984 cu cele 9 goluri marcate. Marco van Basten a câştigat Euro 1988 cu Olanda şi, de asemenea, a fost golgheterul ediţiei cu 5 reuşite.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu