Fermierii moldoveni cer Guvernului introducerea impozitului unic în agricultură

Embed:

Organizaţiile de fermieri solicită Guvernului introducerea impozitului consolidat în agricultură. Acesta urmează să includă impozitul pe venit, impozitul funciar, taxa rutieră, taxa pentru resursele naturale, dar şi cele pentru apă şi amenajarea teritoriului.

Mărimea impozitului consolidat, propusă de agricultori, este de cel mult trei lei pentru un grad/hectar. În cazul gospodăriilor ţărăneşti ce lucrează mai puţin de 10 hectare, se propune o cotă redusă a impozitului, de 1,85 lei pentru un grad/hectar. Ca urmare, mărimea impozitului ar putea varia între 120 şi 200 de lei pentru un hectar.

"Ei sunt prea des deranjaţi de controale din partea organelor statale. Şi de asta ei singuri solicită, pentru că ştiu că vor plăti un impozit fix, care nu poate fi schimbat de cineva. Nici agricultorul nu poate să facă lucru aceasta, nici atunci, cînd vine un control, nu poate să-i găsească motive, că nu l-a calculat corect", a declarat director executiv Federaţia Naţională a Fermierilor Vasile Mârzenco.

Fermierii spun că introducerea impozitului consolidat ar reduce considerabil evaziunea fiscală în sectorul agricol şi îi va scuti de barierele birocratice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu