Fermierii din Moldova vor primi tehnică agricolă

Embed:

Fermierii moldoveni vor primi tehnică agricolă în valoare de 1,6 milioane de dolari din partea Japoniei. Este vorba de cea de-a 9-a tranşă a grantului care prevede asistenţă tehnică pentru fermierii neprivilegiaţi cunoscut drept proiectul 2KR. Un acord în acest sens a fost semnat astăzi.

"Cea de-a noua tranşă din cadrul proiectului 2KR va fi implementat cu succes, ca şi cele anterioare, şi va contribui la dezvoltarea agriculturii Republicii Moldova", a menţionat ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Toichi Sakata.

Donaţia oferită de japonezi constă din tehnică agricolă, în special combine pentru recoltarea cerealelor, tractoare, pluguri, dar şi piese de schimb pentru reparaţia şi deservirea acestora. Volumul total al donaţiei a ajuns, în acest an, la cifra de 20 de milioane de dolari.

"Din fondurile poporului nipon şi al producătorilor agricoli din Republica Moldova, aşa cum a spus şi domnul ambasador, au fost livrate 6000 de tractoare, combine şi alt utilaj agricol modern." MUSCĂ 04:37-04:42 "Este un program care, ca tot ce este japonez, este eficient", a declarat ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov.

Amintim că, prin intermediul proiectului 2KR, agricultorii pot procura tehnica agricolă, achitând, iniţial, jumătate de preţ, iar restul banilor - pe parcursul a doi ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu