Fericire la puterea a patra! Fundaţia Edelweiss a ajutat o familie cu cvadrupleţi

Embed:

Soarta a fost generoasă cu o familie din Glodeni, care a visat timp de 17 ani să aibă un copil. Cei doi soţi şi-au strâns la piept patru bebeluşi deodată. Natalia Ursu, în vârstă de 35 de ani, a adus pe lume trei băieţi şi o fetiţă. Micuţii au primit certificatele de naştere, dar şi o mulţime de daruri din partea fundaţiei lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss".

Cei patru bebeluşi au fost concepuţi în urma unei fertilizări in vitro. Femeia a încercat timp de 17 ani să aducă pe lume un copil, iar acum bucuria îi este nemărginită.

"Prima zi când m-au adus aici nici bunicei nu îi dădeam voie, pe ntru că vroiam eu să îngrijesc de ei. Un pic i-am încălcit că aşteptam să fie toţi diferiţi", a spus Natalia Ursu, mama cvadrupleţilor.

Tatăl şi bunicii vorbesc despre micuţi cu lacrimi în ochi.

"Eu i-am văzut primul, soţia era în sala de operaţii, eu când i-am văzut m-am bucurat foarte mult. Mulţumim frumos domnului Plahotniuc, fundaţiei Edelweiss", spune Ion Ursu, tatăl cvadrupleţilor.

"M-am bucurat şi vroiam să îi examinez şi eu să văd dacă sunt sănătoşi. I-am aşteptat 17 ani", a menţionat Valentina Dodu, bunica.

Medicii spun că bebeluşii sunt perfect sănătoşi.

"Ca de obicei aşa sarcini decurg cu o eminenţă de naştere prematură şi chiar rata este foarte înaltă. În cazul dat sigur că pacienta primea tratamentul necesar pentru păstrare. Copilaşii au fost născuţi în stare destul de satisfăcătoare", a declarat Irina Castravet, şefa secţiei terapia sarcinii IMC.

Pentru că şi-a dat seama rapid cât de greu este să creşti patru copii, Natalia a decis să ceară ajutorul fundaţiei lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss". Organizaţia a răspuns imediat apelului.

În ultimii patru ani, la Institutul Mamei şi Copilului, patru femei au adus pe lume cvadrupleţi.

"Sarcina multiplă este o problem destul de complicată, sarcina decurge nu ca sarcina fiziologică, mult mai des apar complicaţiile în timpul gravidităţii", a spus Sergiu Gladun, directorul Institutului Mamei şi a Copilului.

Ca viitoarele mame să aibă parte de condiţii mai bune şi pentru a uşura munca angajaţilor Institutului Mamei şi a Copilului, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" a donat instituţiei mai multe cărucioare din inox pentru transportarea alimentelor, medicamentele, lenjeriei şi deşeurilor.

În 2016, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" a iniţiat campania "O nouă viaţă" pentru a susţine familiile tinere. De atunci, au fost distribuite aproape 11 mii de cutii cu obiecte de primă necesitate la naşterea unui copil.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu