Fenomenul comerţului stradal în capitală a fost discutat în detalii la Publika TV. Ce propun experţii

Embed:

Chişinăul se tranformă în capitala comerţului stradal haotic, iar fenomenul este încurajat chiar de către autorități. De această părere sunt invitații emisiunii VoxPublika, care au precizat că ar exista o înțelegere între administrație și oamenii de afaceri.

"Trebuie să înțelegem că forța motrice a acestui fenomen este circulația capitalului negru. Și nu pur și simplu banii, ci foarte mulți bani", a opinat fostul consilier municipal Alexandru Corduneanu.

"Nu se vrea pentru că fiecare dintre cei care trebuie să ia decizii au de aici ceva", a fost opinia sociologului Andrei Dumbrăveanu. 

Unii invitați au spus că poliția și administrația își pasează responsabilitățile, pentru că, de fapt, această problemă a devenit una politică.

"Din păcate, acum intrăm în campania electorală, o să lase lucrurile să degradeze, o să înceapă diferite proteste. Poliția știe foarte bine că sunt rețele. Toți știu. Și SIS-ul știe, și FISC-ul știe, și polițistul de sector știe. Nimeni nu face nimic", a declarat consilierul municipal Oleg Cernei. 

Alți invitați s-au arătat deranjați de faptul că autoritățile locale nu întreprind absolut nimic pentru a lichida tarabele artificiale

"Eu stau și vă ascult, ca locuitor al orașului Chișinău, şi mă întreb: Dvs., sunteţi reprezentant al administrației. Din ce cauza Dvs. spuneți: da, există probleme, da nu putem să facem nimic. Ce faceți, atunci, în fiecare zi?" a întrebat retoric Tatiana Niţă, directorul unei organizaţii preocupată de mass media. 

Invitații au precizat că oamenii nu pot decât să spere că autoritățile vor face ordine în domeniul comerțului stradal pentru a asigura populația cu produse de calitate, inofensive pentru sănătatea omului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu