FENOMENAL! Telescopul Hubble a surprins O BĂTAIE DE INIMĂ pe Nebuloasa Crabului

Ce este în interiorul unei nebuloase? Telescopul spaţial Hubble a ajuns în sfârşit în inima celei mai frumoase fotografii cu o nebuloasă în spaţiu, Nebuloasa Crabului, scrie descopera.ro.

Pentru prima oară, astronauţii au putut fotografia ce se află în interiorul unei formaţiuni cosmice. Explozia unei stele învârtindu-se chiar în mijlocul Nebuloasei Crabului a fost observată de telescopul spaţial Hubble. Experţii spun că forţele sunt atât de puternice, încât pot face 30 de rotaţii complete pe secundă. Forţa este de 10 miliarde mai puternică decât fierul.

Nebuloasa Crabului a apărut în urma exploziei unei supernove.

"Este umplută cu filamente misterioase care nu numai că sunt complexe, dar se pare că au şi mai puţină masă decât supernova iniţială şi o viteză mult mai ridicată decât se aşteaptă de la o explozie liberă", afirmă NASA.

Mărimea se aproximează undeva la 10 ani-lumină.

Steaua din centrul Nebuloasei are aceeaşi masă precum Soarele. Cu ajutorul inovaţiei lui Hubble şi camerelor au fost capturate detalii ale nebuloasei, precum gazul strălucitor şi radiaţia în strălucire albastră.

O violenţă cosmică a fost, de asemenea, observată în interiorul nebuloasei. Experţii spun că neuronul stelei se mişcă cu jumătate din viteza luminii şi cauzează valuri care transformă vântul în particule energetice.

Aceste rezultate sunt ceva ce niciun om nu a mai văzut vreodată până acum. De altfel, studiul legat de „bătaia inimii” a nebuloasei, care a fost elaborat cu ceva timp în urmă, a fost valabil până în ziua în care astronauţii au redat o imagine a interiorului nebuloasei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu