Fenomen straniu: Trei lacuri vulcanice apropiate au culori diferite care se schimbă periodic

Există trei lacuri vulcanice în Flores, Indonezia, mai exact în vârful Muntelui Kelimutu, care au culori diferite ce se schimbă periodic.

Acesta este un fenomen natural care face ca lacurile să devină o destinaţie populară.

Lacul vestic de pe Kelimutu, Tiwu ata Mbupu (Lacul oamenilor bătrâni), este de obicei albastru. Lacul Tiwu Nuwa Muri Koo Fai (Lacul băieţilor şi fetelor) este de obicei verde, iar Tiwu Ata Polo (Lacul fermecat) este de obicei roşu, relatează Curiosity.

Conform Indonesia Travel, „acum câţiva ani, lacurile erau alb, turcoaz şi roşu. În noiembrie 2009, erau negru, turcoaz şi maron închis. Din nou, în iulie 2010, lacurile aveau diverse nuanţe de verde”.

În general culorile lacuri sunt din cauza bacteriilor existente în apă, dar lacurile de pe Kelimutu sunt diferite din prisma faptului că își culorile foarte des. 

Se crede că anumite minerale în apă care interacţionează cu gazul vulcanic creează aceste nuanţe, dar este doar o speculaţie.

În folclorul popular, aceste lacuri sunt locul de veci al sufletelor celor decedaţi, iar Mae, zeul vieţii de apoi, îi trimite pe cei care au murit în diferite lacuri în funcţie de meritele lor din timpul vieţii, scrie a1.ro

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu