Fenomen neobişnuit în Marea Britanie: Apele unui râu au devenit turcoaz

Apa unui râu din Marea Britanie a devenit turcoaz. Autorităţile iau în considerare contaminarea acestuia cu o substanţă misterioasă, cu proprietăţi toxice.

Fenomen mai puţin obişnuit în Marea Britanie, apele râului Frome au devenit turcoaz, autorităţile responsabile de mediu luând în considerare contaminarea apei cu o substanţă misterioasă, cu proprietăţi toxice, informează The Guardian. Autorităţile britanice au prelevat mai multe probe, pentru a se stabili dacă este vorba despre un incident de poluare, însă susţin că nu s-au raportat animale sălbatice moarte, unul din semenele care ar fi putut indica existenţa unor substanţe toxice. 

„Cercetăm un posibil incident în apropiere de Frome, care a cauzat colorarea apei unui afluent în turcoaz. Nu deţinem informaţii că fauna ar fi fost afectată. Am luat probe pentru a face teste şi vom monitoriza situaţia în weekend”, au transmis reprezentanţii Agenţiei de Mediu.

Marea Britanie a devenit una dintre primele ţări din Europa în care cetăţenii primesc alerte de inundaţii pe computer sau telefon prin harta Google Public Alerts, scrie adevarul.ro

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu