Fenomen nemaiîntâlnit în Chișinău. De Revelion au înflorit ghioceii (FOTO)

În plină iarnă, la Grădina Botanică din Capitală a început primăvara. În serele de aici au înflorit zeci de plante tropicale, chiar dacă în calendar e luna ianuarie.

Valentina Ţâmbală este responsabilă de serele de la Grădina Botanica. Roadele activităţii ei sunt deosebit de vizibile iarna. Majoritatea plantelor sunt originare din ţările emisferei de sud, unde acum e vară. Plantele, potrivit perioadei lor de vegetaţie, încep a înflori chiar acum.  

Streliţia mai este numită Pasărea paradisului. Ea este principalul exponat al acestei sere. Planta a primit acest nume în cinstea soției regelui George al III-lea - Charlotte de Mecklenburg-Strelitz.

Încă o plantă, care merită atenţia vizitatorilor, este Poinsettia, cunoscută şi ca "Steaua Crăciunului" sau "Crăciuniţa". Cu ea trebuie să fim foarte prudenţi.   

În Grădina Botanică cresc aproape trei mii de plante tropicale. În perioada aceasta a anului înfloresc în jur de 50. În plină iarnă, au înflorit şi ghioceii într-un sat din raionul Orhei. O locuitoare din Cișmea a postat pe Facebook o fotografie cu un mănunchi de flori de primăvară.

Acestea nu sunt singurele flori care au îmbobocit. Un telespectator din satul Coșernița, raionul Criuleni, ne-a transmis o fotografie în care apare un trandafir care stă să dea în floare. Acest lucru este anormal pentru anotimpul în care suntem și este cauzat de temperaturile ridicate de care avem parte. În următoarele zile, mercurul din termometre va urca până la zece grade Celsius.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu