Fenomen îngrijorător în Moldova! Raportul prezentat de Organizația Mondială a Sănătății

Embed:

Cei mai mulţi medici din Moldova abandonează domeniul din cauza salariului mic, a lipsei unei locuinţe și a condițiilor inadecvate de muncă. Datele sunt prezentate într-un studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății. 

Potrivit cercetării, 72 la sută dintre medici renunță la profesie din cauza condițiilor grele de trai şi a salariului mic. 33 la sută dintre angajaţii din medicină sunt nemulţumiţi de condițiile de muncă, iar 28 la sută - de lipsa unei infrastructuri adecvate. De asemenea, sistemul corupt și atitudinea ignorantă a conducătorilor instituțiilor medicale îi determină să aleagă o altă profesie.

Studiul mai arată că, după ce renunță la profesia de medic, cei mai mulți optează pentru o afacere proprie, aleg să lucreze în instituții ce prestează servicii publice sau în comerț. Totodată, aproape 17 la sută dintre intervievaţi au spus că sunt șomeri.

Pentru ca situaţia să se schimbe, cei mai mulţi dintre medicii care au participat la sondaj au spus că au nevoie de un salariu de cel puţin 10.000 de lei și de echipament medical performant.

Pe aceeaşi temă