FENOMEN INEDIT la Soroca. Aproape 50 de bufniţe veghează noaptea curtea primăriei

Embed:

Primăria oraşului Soroca este monitorizată non-stop de o colonie de aproape 50 de bufniţe. De opt ani, păsările şi-au găsit adăpost în brazii din faţa sediului administraţiei locale. Funcţionarii s-au obişnuit deja cu "oaspeţii nocturni" şi spun că nu-i dimineaţă să treacă pe lângă ei fără să-i salute.

Noaptea bufniţele vânează în pădurea din preajma orașului, iar ziua nu fac altceva decât să stea cu ochii pe primărie.

”Ne creează o bună dispoziție de dimineață. Fiindcă noi ne-am obișnuit de acum. Intrăm la serviciu și imediat ne ducem la geam să privim dacă sunt bufnițile. Când aprindem lumina și ne apropiem de geam ele așa se uită foarte atent și curioase se uită prin geam să vadă ce se întâmplă. ”

Deşi se spune că aceste păsări ar prevesti răul, angajaţii primăriei nu cred în asemenea superstiţii.

”Unii oameni sunt superstițioși în privința bufnițelor, dar eu nu sunt deloc. Dimpotrivă, mă bucur să le văd. Bufnițele dispar în perioada caldă a anului și când vine toamna, îndeosebi, toamna târziu, ele vin înapoi, ne vizitează. Sun ca niște paznici pentru noi.”

Specialiștii spun că păsările au venit aici pentru a schimba mediul.

”Nu mai găsesc de mâncare poate în pădure, încercă să-și caute, chiar ea bufnița de mâncare pe acolo pe lângă tomberoane, poate. Încearcă să strige în gura mare că mediul este poluat și încercați să faceți ceva cu acest mediu”, a spus Zinaida Dolință, profesor de biologie, asistent universitar.

Bufnița este o pasăre răpitoare de noapte. În prezent, în ţara noastră sunt opt specii de bufnițe.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu