FENOMEN EXTREM DE RAR pe cerul Moldovei! Oamenii au fotografiat ciudăţenia (GALERIE FOTO)

Privelişte cu totul neobişnuită pe cerul Moldovei. 

Unii oameni au zărit trei corpuri luminoase.

Totuși, înainte să interpretați acest fenomen drept un semn apocaliptic, aflați că oamenii de știință au o exlicație rațională.

Acest fenomen este supranumit "soare fantomă", ce constă în apariția a două puncte luminoase similare cu soarele, ce flanchează astrul real, cauzate de lumina care se reflectă în cristalele de gheață hexagonale, care acționează ca o prismă, refractează lumina la 22 de grade și dau naștere la două halouri strălucitoare.

Acest fenomen se petrece în special în condiții de ger extrem, după o noapte în care temperaturile scad rapid, în momentul în care soarele se află aproape de linia orizontului.

Un cititor al site-ului PUBLIKA.MD, care a observat fenomenul extraordinar, a expediat imaginile la adresa redacţiei noastre.

Dacă ai fost martorul unei situaţii interesante, expediază imaginile surprinse pe adresa contact@publika.md sau prin intermediul opţiunii ŞTIREA TA, de pe site-ul PUBLIKA.MD, iar acestea vor fi văzute de o țară întreagă. Totodată, puteți să ne trimiteți materiale și pe  sau  Whatsapp la telefonul 060 88 11 00.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu