Fenomen astronomic de neratat! O ECLIPSĂ parţială de Lună va avea loc astăzi

Eclipsa parţială de Lună pe 7 august 2017. O eclipsă parţială de Lună se va produce luni seara și va fi vizibilă din Europa, Africa şi Australia. Din România, eclipsa se va observa chiar de la început, iar maximul fenomenului se va produce la ora 21.20. Magnitudinea eclipsei va fi 0.252, cu o acoperire la faza maximă de 25.2%, scrie libertatea.ro.

Cu prilejul acestui fenomen astronomic, Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad va organiza mai multe activităţi cu scopul popularizării şi promovării astronomiei în rândul publicului.

În seara zilei de 7 august 2017 (luni), ora 19.00, Observatorului Astronomic va organiza o prezentare publică cu privire la astfel de fenomene astronomice. Între orele 20.30 – 23.30, se vor organiza observaţii astronomice în stradă, în zona parcului „Victor Ion Popa” (pe trotuar la strada principală).

În acelaşi timp, cu ajutorul telescopului principal, de la sediul Observatorului Astronomic, eclipsa parţială de Lună va fi transmisă live pe Internet. Pagina oficială de Facebook a Planetariului şi a Observatorului Astronomic din Bârlad , site-ul astrobarlad.wordpress.com şi pe site-ul Muzeului „Vasile Pârvan”.

Observaţiile astronomice din stradă şi transmisia live pe Internet vor fi posibile numai dacă cerul va fi senin!

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu