Femeile musulmane, ținta celor mai multe atacuri rasiale în Marea Britanie

Embed:

Femeile musulmane sunt ținta celor mai multe atacuri rasiale în Marea Britanie, potrivit unei asociații de caritate. Credincioasele care poartă voal sunt agresate verbal și chiar fizic de către necunoscuți. Astfel, pentru multe dintre ele, locul în care odată se simțeau în siguranță a devenit unul periculos. 

Recent, Samayya și prietenele ei au fost atacate în stradă de un necunoscut. El le-a înjurat și le-a amenințat cu un cuțit.

"Îmi este foarte frică. Oamenii sunt tot mai axați pe xenofobie și rasism", a spus Samayya Afzal.

Prin multe dificultăți a trecut și Nadiya Hussain, prima femeie cu hijab care a învins într-un celebru concurs de gătit. Nadiya a avut de înfruntat prejudecățile oamenilor, dar a fost și una din puținele femei care au apărut la televizor cu voal, ea fiind și prezentatoarea unei emisiuni.

"Mă simt foarte bine în pielea mea. Îmi place de mine așa cum sunt și pentru nimic în lume nu aș schimba nimic", a spus prezentatoarea TV, Nadiya Hussain.

Unele țări europene au interzis voalurile islamice care acoperă toată fața în locurile publice și școli, nu și Marea Britanie.

Totuși, un ultim sondaj arată că oamenii și-ar dori acest lucru.

Autoritățile acestor țări spun că voalurile islamice promovează discriminarea și în spatele lor s-ar putea ascunde teroriști.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu