Femeile de la sate nici măcar nu ştiu că sunt sărbătorite astăzi

Embed:

Nu merg la saloane de frumuseţe şi nu sunt la curent cu ultimele tendinţe ale modei. Femeile din satul Negreşti, raionul Străşeni, muncesc şi astăzi, când este marcată Ziua Internaţională a Femeilor din Mediul Rural şi spun că nici nu au auzit de această sărbătoare.

"Lucrăm pe deal, şi nu ştim nimic. Urmăresc ceva la televizor doar o oră-două şi merg la culcare. 850 de lei primesc.... Acum o să deconectăm gazurl, pentru că e scump. Mer la pădure şi aduc beţe în spinarea", spune o locuitoare a satului Negreşti.

"Nu primesc niciun fel de ajutor. Nimic. Am fost la Ministerul Sănătăţii de trei ori. Am scris scrisoare. Sunt dependentă de insulină şi i-am rugat frumos să mă ajute fiindcă, insulina pe care o primesc gratis nu-i calitativă şi mă simt foarte rău", a spu o femeie.

"Avem căruţă, avem şi cal. Ne ducem pe deal la lucru. De vreo doi ani  nu prea avem roadă, lucrăm dar rezultate cam puţine. Ba nu e ploaie, ba este grindină", s-a plâns o altă femeie.

Administraţia Publică Locală spune că ajută femeile să-şi găsească un loc de muncă. Potrivit primarului, peste 100 de femei vor începe, în curând, activitatea la o întreprindere din localitatea vecină.

"Sunt foarte multe locuri de muncă unde se plăteşte bine, femeile primesc în jur de 3000 de lei, iar bărbaţii până la 5000 de lei. Acolo vor fi produse napolitane, caramelă, biscuiţi, lucrul nu este atât de greu şi se lucrează în condiţii bune", dă asigurări primarul satului Negreşti, Zinaida Panainte.

Astăzi, este marcată Ziua Internaţională a Femeilor din Mediul Rural, care a fost instituită în anul 1995, la Conferinţa Internaţională a Femeilor din Beijing.

În ţara noastră este sărbătorită la iniţiativa Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură şi Industria Alimentară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu