Femeile cu vârsta curprinsă între 20-34 de ani sunt cele mai active sexual

Embed:

Femeile cu vârsta cuprinsă între 20 şi 34 de ani sunt cele mai active din punct sexual, arată rezultatele unui studiu făcut public de Magenta Consulting. 40 la sută dintre ele declară, însă, că nu au un partener.

Peste 20 la sută din totalul femeilor care au participat la acest sondaj duc o viaţă sexuală activă, 34 la sută – moderată, iar 32 de procente - nu au partener. Pe de altă parte, mai mult de jumătate din femei nu se protejează. Doar 41 la sută dintre ele folosesc diverse metode de contracepţie. Femeile care apelează cel mai rar la asemenea metode sunt cele cu vârsta cuprinsă între 55 şi 65 de ani. Cel mai puţin se protejează femeile cu studii incomplete şi absolventele colegiilor. Doamnele care trăiesc în concubinaj sunt mai precaute în relaţia lor sexuală, decât cele căsătorite.

Cea mai populară metodă de contracepţie rămâne a fi prezervativul. Potrivit sondajului, pe locul doi se situează steriletul, după care urmează pastilele. Printre sursele de informare despre metodele de contracepţie, femeile care au participat la sondaj au menţionat medicul ginecolog şi, mai rar, mamele şi prietenele. Cercetarea a fost realizată în 24 de localităţi urbane, pe un eşantion de 769 de femei cu vârsta între 14 şi 65 de ani.

loading...

Lasă un comentariu