Femeia însărcinată cu reorganizarea mafiei siciliene, a fost arestată

Mariangela Di Trapani, în vârstă de 49 de ani, este considerată creierul din spatele  mafiei siciliene. ''La Padron'', după cum îi spun ceilalți capi ai mafiei, a fost arestată recent, fiind acuzată de coordonarea afacerilor ilegale ale familiei Resuttana, unul dintre cele mai puternice clanuri Cosa Nostra.

Afacerile pe care Di Trapani le conducea faceau parte, de fapt, dintr-o tentativă de reorganizare a mafiei din Sicilia, potrivit colonelului carabinier Antonio Di Stasio, relatează digi24.ro

Poliția a precizat că Mariangela Di Trapani a fost piesa de legătură dintre șefii mafiei din închisoare și cei aflați încă în libertate, fiind însărcinată să mențină colaborarea între clanuri pentru a relansa Cosa Nostra, slăbită după arestările din ultimii ani și după moartea șefului suprem al mafiei siciliene – Toto Riina.

Numărul femeilor care conduc clanurile mafiote siciliene a crescut în ultima vreme. Li se spune ''șefi în fust'' și ocupă ''tronurile” unor zone puternice de contrabandă cu droguri, precum Napoli, Reggio Calabria și Palermo.

''Se comportă ca un bărbat”, a spus un mafiot sicilian într-o convorbire telefonică interceptată de carabinieri.

Potrivit anchetatorilor, Mariangela Di Trapani a jucat un rol-cheie în extorcarea antreprenorilor din Sicilia.

Soțul ei, Salvino Madonia, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea unui om de afaceri în 1991.

loading...

Lasă un comentariu