Femeia din Moldova care sparge stereotipurile. Are 35 de ani şi a petrecut peste 70 de ore la manşa avionului

Embed:

Deşi profesia de pilot se asociază cu bărbaţii, o femeie din Moldova a decis să spargă stereotipurile. Olga Kulik are 35 de ani şi a petrecut, mai bine de 70 de ore la manşa avionului. Chiar dacă a condus, până acum, doar aeronave de mici dimensiuni, ea nu se opreşte aici şi speră să ajungă să manevreze chiar nave comerciale. 

Olga Kulik spune că visa de mică să cucerească norii.

"Din copilărie, iubeam nespus de mult înălțimea. În parcul Valea Morilor, este un turn, iar eu urcam pe el. Puteam să stau ore în șir doar să savurez priveliștea", a spus pilotul Olga Kulik. 

La 15 ani, ea și-a luat inima în dinți și a venit la aerodromul de la Vadul lui Vodă să sară cu parașuta. Emoțiile și senzațiile pe care le-a trăit la înălțime erau de nedescris, afirmă pilotul.

Anii au trecut, iar Olga făcuse o facultate. Ulterior, s-a angajat la o companie în calitate de economist.

Totuși, nu se simțea în pielea ei și a decis să învețe de pilot.

"Cursurile le-am făcut la noi la aeroport. Este o școală la care sunt cursuri PPL - Private Pilot Lessons. Orele practice le făceam aici, la aerodrom. Eu am învățat doar jumătate de an", a spus Olga Kulik. 

Femeia îşi aminteşte foarte bine de primul său zbor:

"Am rămas impresionată. Nu poți compara cu zborul cu o aeronavă de mici dimensiuni cu cele pe avioanele mari. Sunt emoții mari, iar faptul că pot conduce această aeronavă înseamnă pentru mine cea mai mare fericire."

Președintele Federației de Parașutism, Serghei Zincenco, recunoaşte că, inițial, nu credea că Olga va merge până la capăt.

"Ne mândrim că prima femeie-pilot din Republica Moldova a învățat aici, la noi, la aerodrom. În cadrul examenului, am avut și un observator din România. El a spus că a văzut multe fete care au făcut aceste studii, dar Olga e cea mai bună", a declarat președintele Federației de Parașutism, Serghei Zincenco.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu