Femeia din Chişinău care şi-a ucis soţul în regiunea Zatoca, trimisă în judecată

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală referitoare la omorul unei persoane în anul 2002, în regiunea Zatoka, Ukraina.

În urma acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații efectuate de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției generale urmărire penală a IGP și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al IGP al MAI, s-a stabilit că în perioada lunii august a anului 2002, inculpata, urmărind scopul omorului intenţionat al soțului său, din motivul relațiilor ostile apărute în familia acestora, precum și cunoscând despre faptul că victima se află în posesia mijloacelor bănești în sumă de 34000 dolari SUA, acumulate pe parcursul anilor 1998-2002 în rezultatul aflării sale la muncă în Anglia, sub pretextul unei vacanţe la o stațiune de odihnă din localitatea Zatoca, regiunea Odessa, Ucraina, a planificat deplasarea familiei la odihnă.

În noaptea de 15 spre 16 august 2002, inculpata, conform planul bine chibzuit în prealabil, i-a administrat pe ascuns soțului său în băutura carbogazoasă preferată de acesta mai multe pastile, cu efect toxic, pe care ultimul le-a consumat. În consecință, victima  a decedat ca rezultat al intoxicării.

Înțelegând despre cele săvârșite, învinuita l-a telefonat pe nașul de cununie al celor doi, de la care a primit indicații cu referire la ascunderea urmelor infracțiunii, și anume să ardă blisterile de la pastile rămase ca rezultat al otrăvirii soțului său și să părăsească locul comiterii infracțiunii, facilitându-i întoarcerea în or. Chișinău, Republica Moldova.

Actualmente, ambii inculpați se află în arest preventiv, iar în cazul în care vor fi găsiți vinovați, riscă o pedeapsă cu închisoarea de pînă la 20 de ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu