Femeia care pretinde că este fiica fostului rege Albert al II-lea a câștigat în instanță

Justiţia belgiană i-a ordonat la sfârşitul lunii octombrie fostului rege Albert al II-lea, în vârstă de 84 de ani, să se supună până în luna februarie unui test genetic, dând astfel câştig de cauză lui Delphine Boel în lupta pe care a purtat-o în instanţă pentru a fi recunoscută drept fiică biologică a fostului suveran.

Informaţia a fost anunţată luni de mass-media belgiene şi confirmată pentru AFP de Marc Uyttendaele, unul dintre avocaţii lui Delphine Boel.

Delphine Boel, artist plastician, are 50 de ani şi afirmă că s-a născut în urma îndelungatei legături pe care a avut-o în anii '60 şi '70 mama ei, Sibylle de Selys Longchamps, cu Albert, pe atunci prinţ moştenitor, căsătorit din 1959 cu Paola Ruffo di Calabria.

Fostul suveran, care a domnit între anii 1993 şi 2013 şi este tatăl actualului rege al Belgiei, Philippe, a negat întotdeauna că ar fi tatăl lui Delphine Boel.

Ea a demarat în 2013 o procedură de recunoaştere a paternităţii, depusă la Tribunalul de primă instanţă din Bruxelles, fapt care a generat apoi un veritabil foileton judiciar, marcat de multe răsturnări de situaţie.

Într-o primă etapă, în 2017, justiţia belgiană nu a autorizat-o pe Delphine Bael să conteste paternitatea industriaşului Jacques Boel, în etapa iniţială a procedurii.

Într-o decizie pronunţată pe 25 octombrie, Curtea de Apel din Bruxelles a inversat însă acea decizie.

Instanţa menţionată „a decis că Jacques Boel nu este tatăl legal sau biologic al lui Delphine" şi „i-a ordonat lui Albert al II-lea să facă un test ADN", au precizat avocaţii reclamantei într-un comunicat.

Curtea de Apel, au adăugat aceiaşi avocaţi, a însărcinat o expertă dintr-un spital universitar din Bruxelles „să efectueze în următoarele trei luni o expertiză genetică pentru a permite stabilirea legăturii de filiaţie între Delphine şi Albert al II-lea".

Părţile se vor prezenta din nou în faţa instanţei pe 14 februarie pentru o reluare a audierilor.

„Dacă Albert al II-lea refuză să se supună acestui test ADN, decizia lui ar putea fi considerată un indiciu foarte clar al faptului că este tatăl biologic" al reclamantei, a declarat pentru AFP avocatul Marc Uyttendaele.

Acelaşi avocat a salutat o decizie care a dat „dreptate totală" clientei sale în această etapă a procedurilor juridice, „după eşecul tuturor demersurilor amiabile ce au fost făcute pentru ca identitatea sa, precum şi cele ale copiilor ei, să fie în sfârşit recunoscute legal", scrie digi24.ro
În această etapă a procedurii, reaminteşte agenţia de presă Belga, Jacques Boel nu a contestat acţiunea de respingere a paternităţii introdusă de fiica lui împotriva sa. El s-a supus unui test ADN care a dezvăluit, într-adevăr, că nu este tatăl biologic al reclamantei. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu