Femeia care a revoluţionat industria modei, Diane von Furstenberg, impresionată de Moldova şi femeile ei

Embed:

Poartă unul dintre cele mai cunoscute nume ale industriei de modă şi este pe jumătate moldoveancă. Vorbim despre Diane von Furstenberg, care a vizitat ţara noastră, patria tatălui său. Designerul american, care a inventat celebra rochie parte peste parte, a rămas impresionat de Moldova, dar şi de frumuseţea femeilor de la noi.

Diane von Furstenberg s-a născut în Belgia, apoi s-a mutat în Statele Unite ale Americii. Designerul are 69 de ani şi a revoluționat moda anilor 1970, prin inspiraţia de a crea o rochie altfel, parte peste parte, cucerind astfel multe femei şi devenind atunci cel mai de succes designer-femeie de la Coco Chanel.

Femeile sunt cele care o inspiră, spune Diane von Furstenberg. Creatoarea de modă a scris şi o carte intitulată "Femeia care aş vrea să fiu", în care a vorbit despre viaţa, cariera, puterea, eleganţa sa, dar şi despre rolul pe care l-a jucat mama ei - o supravieţuitoare a Holocaustului, în copilăria acestei personalităţi.

Diane susţine că dacă tatăl său ar veni acum în Moldova, ar fi foarte mândru de ceea ce ar vedea.

"Tatăl meu s-a născut aici acum mulţi ani. El a plecat din Moldova în 1929. În 1967, am venit cu el aici. Eram mică. Pe atunci era Uniunea Sovietică şi totul era diferit faţă de ceea ce este acum. Aici am mai multe rădăcini decât în Belgia sau în SUA", a spus Diane von Furstenberg.

Celebra creatoare de modă a revenit la Chişinău, împreună cu mai multe rude, originare din Moldova, pentru a aduce un omagiu bunicilor şi tatălui său. Diane spune că a fost cucerită de bogăţiile pe care ni le oferă natura şi dă asigurări că va mai veni în ţara noastră.

"Cel mai mult îmi place gustul fructelor de aici. Sunt foarte bune. Şi legumele sunt gustoase. Vreau să revin alături de copiii şi nepoţii mei, să vizitez toată ţara. Ştii, Moldova nu s-a schimbat foarte mult şi totul este autentic. Sper să nu pierdeţi asta", a spus designerul vestimentar.

Diane von Furstenberg a rămas fascinată şi de curajul de care dau dovadă moldovencele.

"Femeile din Moldova sunt frumoase, au cea mai catifelată piele. Constat că sunt şi foarte puternice. Le încurajez să nu le fie frică şi să îşi ia viaţa în propriile mâini", a spus Diane von Furstenberg.

Diane von Furstenberg celebrează în acest an 40 de ani de carieră. Este una dintre cele mai influente şi admirate femei. Timp de trei ani a fost căsătorită cu prinţul Egon von Furstenberg şi are doi copii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu