Femeia care a înjunghiat două persoane în Franţa a vrut să fie ucisă de poliţie

Femeia care a rănit duminică două persoane cu un cutter, într-un supermarket din sudul Franței, în timp ce strigă "Allah Akbar!", a spus că "Allah i-a cerut să facă asta" și că dorea să fie împușcată de poliție, a afirmat un procuror, scrie ziare.com.

CITEŞTE ŞI: Atac TERORIST în Franța! Un supermarket a fost LUAT CU ASALT

"Mai mulți martori au povestit că ea spunea că Allah i-a cerut să facă asta, că ei toți erau necredincioși, și că dorea ca poliția să o ucidă", a declarat duminică seara procurorul orașului Toulon, Bernard Marchal, citat de AFP.

Imobilizată imediat după faptele comise în supermarketul Leclerc din orașul La Seyne-sur-Mer, în apropiere de Toulon, femeia în vârstă de 24 de ani, era în continuare în arest preventiv duminică seara.

Autoarea loviturilor cu cutterul, cu "tulburări psihice cunoscute", nu se află în atenția serviciilor de poliție pentru radicalizare.

"Acasă la ea am găsit numai un Coran vechi și un drapel algerian, iar calculatorul personal a fost confiscat", a informat procurorul. Percheziția locuinței sale dintr-o zonă rezidențială, la câțiva kilometri de supermarket, s-a încheiat duminică seara.

Bernard Marchal a ținut să precizeze că, "spre deosebire de ce s-a spus inițial, ea nu purta voal, numai o tunică neagră, cu pantaloni negri și ochelari negri".

Un client al magazinului a fost agresat de femeie, care l-a rănit în zona toracelui, și a fost spitalizat, a precizat procurorul Bernard Marchal, confirmând o informație apărută în cotidianul local Nice-Matin. O casierită a fost și ea rănită ușor.

Tânăra era cunoscută de conducerea supermarketului pentru că "adresa frecvent injurii angajaților din motive nesemnificative", potrivit unei surse apropiate dosarului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu