FELICITĂRI DE ZIUA ROMÂNIEI: Deputaţii PDM şi de la ACUM au felicitat poporul român

Embed:
Discursuri pline de recunoştinţă au răsunat în Parlament, cu ocazia Zilei Naţionale a României, marcată în 1 decembrie. La finalul şedinţei de vineri a legislativului, deputaţii PDM şi cei de la PAS şi PPDA au mulţumit României pentru sprijinul constant şi necondiţionat acordat ţării noastre. Socialiştii au părăsit sala de şedinţe în momentul discursurilor.

Deputatul PDM, Sergiu Sîrbu, a declarat că România este un avocat  al ţării noastre în procesul de integrare europeană şi a menţionat că vecinii de peste Prut sunt un model de dezvoltare pentru noi.

  "Republica Moldova preţuieşte fiecare gest pe care România îl face pentru ţara noastră şi fiecare gând bun pe care ni l-aţi transmis. Nimeni nu poate nega rolul benefici, ajutorul şi sprijinul direct pe toate palierele pe care România îl acordă Republicii Moldova. Vă mulţumim şi la mulţi ani România", a spus deputatul PDM, Sergiu Sîrbu.

Nu au lipsit mesajele unioniste. Deputatul neafiliat Octavian Ţîcu a făcut o incursiune în istorie şi a accentuat că proiectul unirii este singura soluţie pentru ca ţara noastră să evolueze.

  "Noi suntem într-un proces de reunificare, iar cei care se tem de unire trebuie să ştie că ea deja s-a început. A rămas doar un act pe care noi îl putem face chiar şi în acest parlament. Apartenența la românism nu este o chestiune de limbă şi de etnie, este apartenența la o civilizaţie milenară, care a existat aici peste 2000 de ani", a spus deputatul blocul "ACUM", Octavian Ţîcu.

Aleşii poporului au mulţumit României pentru numeroasele proiecte sociale realizate în Moldova.  Printre ele se numără renovarea grădiniţelor,  bursele de studii pentru tineri  şi proiectul SMURD.

  "Pe noi ne leagă de România nu doar afinitatea de limbă, cultură şi istorie comună. Pe noi ne leagă şi speranţa de un viitor comun. Nu contează formula în care acest viitor se va realiza.  La mulţi ani România, la mulţi ani, români de pretutindeni", a spus preşedintele fracţiunii PAS, Igor Grosu.

În data de 1 decembrie România marchează 101 ani de la Marea Unire.
loading...

Lasă un comentariu