FEERIA SĂRBĂTORII! Târgurile de Crăciun din Europa pe care trebuie să le vezi măcar o dată

Marile târguri de Crăciun din Europa sunt un amestec de tradiție și magie, care-ți lasă o amintire de neuitat, și la care trebuie să iei parte alături de persoana iubită. Acolo este locul perfect în care diversitatea își dă întâlnire cu inspirația. Te vei convinge când vei ajunge în unul dintre acele locuri, scrie clickpentrufemei.ro.

Suedia - Piața Centrală din Stockholm

Târgul de Crăciun din centrul vechi al orașului Stockholm, în ciuda vârstei sale respectabile de mai bine de un secol, este o încântare pentru privirile trecătorilor locului și turiștilor din întreaga lume. Piața Centrală Stortorget redă spre descoperire obiectele artizanale locale, mâncărurile tradiționale precum pepparkakor, saffransbullar și glögg, adică prăjiturele cu piper, turtă dulce cu șofran și puțin vin fiert care să le topească în gură.

Germania - Striezelmarkt în Dresda

Târgul de Crăciun din Dresda a avut loc prima dată în urmă cu 600 de ani și se mândrește cu faptul că este cel mai vechi din întreaga Germanie. Este locul în care se găsesc peste 250 de standuri, la care se adună meșteșugarii din toată regiunea. De asemenea, în a doua duminică din decembrie, are loc Festivalul Prăjiturii Stollen, prăjitură cu fructe, care cântărește aproximativ trei tone.

Danemarca - Grădinile Tivoli din Copenhaga

Al doilea cel mai vechi parc de distracție din lume se îmbracă în sute de brazi împodobiți și luminițe colorate în fiecare an, de Crăciun. Una dintre atracții este lacul, care este transformat în patinoar. De asemenea, bucatele pregătite, vinul fiert condimentat (un pahar de glögg), găluștile cu mere calde, dar și obiectele de artă și alte decorațiuni, te transpun imediat în atmosferă de sărbătoare.

Austria – Piața Catedralei și a Palatului Rezidențial din Salzburg

În momentul în care ajungi în Christkindlmarket ai sentimentul că iei parte la ceva deosebit de important. Se spune acest lucru deoarece piața este străjuită de o biserică impunătoare, iar pe fundal se vede un castel medieval situat în vârf de deal dar și o fântână cu două etaje, care este îmbrăcată într-un con de sticlă avangardist.

Cehia – Piața Orașului Vechi din Praga

Praga este un oraș care găzduiește mai multe târguri de Crăciun, însă cel care nu trebuie ratat este cel din Centrul Vechi. În jurul unui imens brad de Crăciun sunt amplasate căbănuțe colorate, care te ademenesc cu bijuterii lucrate manual, lumânări și jucării din lemn, inclusiv clasica păpușă cehă.

Belgia - Grand Place și Piața Sainte-Catherine din Bruxelles

Târgul din Bruxelles adăpostește circa 240 de căsuțe de lemn, în care se găsesc tot felul de cadouri și decorațiuni de sezon. Și, deși negustorii din toate țările vin să-și expună produsele, adevărata atracție rămâne mâncarea tradițională belgiană: gofre, gogoși, midii. Indiferent ce ai alege, nu poți ocoli tipica bere belgiană.

Piața Mare din Sibiu, România

Imaginea unui Crăciun blând în care a nins ușor în ultimele zile iar tu ești în mijlocul târgului unui oraș cuibărit la poalele munților se poate transforma, cât ai clipi, în realitate. Sibiul se află în inima țării, aproape de tine. Cât despre apetitul pentru bunătățile de Crăciun, îl poți sătura cu turtă dulce, kurtoș (Kürtőskalács) sau cozonac.

Anglia - Piața Albert din Manchester

Târgurile de Crăciun nu sunt un fenomen doar în inima Europei, ele se întind până la țărmurile britanice iar în Manchester, oamenii intră într-un soi de frenezie, prelungită pe toată durata sărbătorilor. Târgurile de Crăciun din Manchester, mai ales cel aflat în Piața Albert, pun la dispoziție numeroase standuri, cu tot soiul de bunătăți și obiecte handmade din întreaga Europă.

Letonia - Centrul istoric al orașului din Riga

Târgul de Crăciun din centrul Letoniei este o pagină ruptă din poveștile pentru copii. Situat în Piața Catedralei, chiar în inima centrului istoric din Riga, târgul atrage vizitatori prin numeroase obiecte lucrate atent: sfeșnicele fabricate din lemn leton, decorațiunile din chihlimbar.

Rusia - Piața Roșie din Moscova

Cunoscută pentru paradele militare din timpul anului, Piața Roșie din Moscova este învăluită în perioada Crăciunul într-o atmosferă de intimitate. Mai mult, târgul este deschis până târziu în ianuarie, așa că ai suficient timp să ajungi până aici.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu