Federica Mogherini de Ziua Europei: UE, cel mai puternic instrument pe care îl avem în lumea de astăzi. Să îl valorificăm împreună

În lumea de astăzi, Uniunea Europeană este mai indispensabilă ca niciodată. Este mesajul Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Apărare, Federica Mogherini, cu ocazia Zilei Europei.

"Este indispensabilă pentru cetățenii noștri, care au nevoie de creștere economică, locuri de muncă, securitate, oportunități și drepturi",  a precizat Mogherini.

Mai jos vezi mesajul integral: 

"În lumea de astăzi, Uniunea Europeană este mai indispensabilă ca niciodată.

Este indispensabilă pentru cetățenii noștri, care au nevoie de creștere economică, locuri de muncă, securitate, oportunități și drepturi.

Iar cetățenii noștri știu foarte bine că, într-o lume globalizată, ne confruntăm cu giganți economici și puteri de dimensiuni continentale. Prin urmare, și noi trebuie să fim un gigant, pentru a face față provocărilor și pentru a beneficia de eventualele oportunități.

În ceea ce privește schimburile comerciale, migrația, combaterea terorismului – pentru a numi doar o parte din prioritățile cetățenilor noștri – putem avea rezultate doar dacă rămânem uniți, în cadrul Uniunii Europene.

Totodată, în lumea de astăzi, Uniunea Europeană este indispensabilă pentru partenerii noștri – toți cei care doresc să coopereze pentru consolidarea multilateralismului, a păcii, a dezvoltării durabile, a unui comerț liber și echitabil, a drepturilor omului și a democrației.

Prin urmare, anul acesta, mai mult ca niciodată, Ziua Europei nu e doar un prilej de sărbătoare, dar și un angajament. Unul colectiv.

Angajamentul nostru comun este de a investi în Uniunea noastră, să o facem să funcționeze și să livreze, pentru noi și pentru restul lumii.

Atunci când lucrăm împreună, obținem rezultate.

Construim o Europă a apărării – unindu-ne forțele pentru securitatea cetățenilor noștri și pentru pace în regiunea noastră.

Salvăm vieți pe mare prin Operațiunea Sophia și lucrăm cu partenerii noștri în Africa pentru a salva mii de migranți din centrele de detenție din Libia. Deoarece migrația poate fi gestionată într-un mod care poate fi mai uman – și mai sustenabil în același timp.

Suntem alături de prietenii noștri din Balcani pe drumul lor de accesiune în Uniunea Europeană.

Și, în final, creionăm un nou buget pentru Uniunea Europeană – investind mai mult în rolul nostru global sau prin dublarea resurselor alocate proiectului Erasmus.

Uniunea Europeană este ceea ce noi facem din ea. Este cel mai puternic instrument pe care îl avem în lumea de astăzi. Așa că haideți să îl valorificăm împreună".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu