Federaţia Rusă, vizată de un nou val de măsuri punitive din partea Statelor Unite

Embed:

Federaţia Rusă este vizată de un nou val de măsuri punitive din partea Statelor Unite. Autorităţile de la Washington au impus sancțiuni împotriva a trei persoane și nouă companii de la Moscova și din estul separatist al Ucrainei în legătură cu anexarea ilegală a Crimeei și încălcarea drepturilor omului în regiunile ucrainene controlate de Kremlin. 

Printre ţintele măsurilor punitive figurează Vladimir Zariţki, fost comandant al artileriei ruse și fondatorul unei întreprinderi care operează în Crimeea, agentul FSB Andrei Suşko și Aleksandr Basov, viceministrul securității din autoproclamata republică Lugansk.

Totodată, cele nouă companii vizate funcționează în peninsula anexată ilegal de Rusia. Sancțiunile sunt de natură financiară și vizează să împiedice aceste persoane şi companii să facă afaceri cu americani şi să le interzică accesul pe piaţa Statelor Unite.

În același timp, un comitet din cadrul Adunării Generale a ONU a adoptat un proiect de rezoluție care critică anexarea ilegală a Crimeei de Rusia. 

Potrivit documentului, începând cu anul 2014, autoritățile de la Moscova au folosit tortura și au efectuat rețineri și arestări ilegale. Kremlinul este acuzat de încălcări flagrante ale drepturilor omului. Rezoluția urmează să fie supusă dezbaterilor și apoi votului în decembrie, în cadrul Adunării Generale a ONU.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu